Hot Air Group

"Hot Air" is een 16 stemmig vocaal ensemble gevestigd in of rond Brussel. De leden van Hot Air zijn afkomstig uit verschillende landen (Belgié,  Nederland, Groot-Brittannié, Canada, Verenigde Staten en Zweden). Variëteit is één van onze troeven en wij brengen zowel jazz, traditionele folk songs, musical hits, klassiek als religieuze werken en kerstliederen, en dit zowel met begeleiding als a capella.HA2

Sommigen van ons werken voor internationale organisaties (zoals de NAVO en de EU) die zijn gevestigd in Brussel. Waarom kozen we voor de naam Hot Air?

In 2000 werd aan een kleine groep gevraagd om een huwelijksmis op te luisteren; het brengen van levendige nummers, ‘hot airs’, in verschillende muziekstijlen beviel hen zo dat nieuwe uitnodigingen vlot werden aanvaard. Iemand stelde voor om  te sparen voor een tocht  in een luchtballon ( Hot Air-balloon) en een  nieuwe ervaring van zingen op grote hoogte. Dit bleek een te dure ambitie, het project ging niet door  maar de naam "Hot Air" bleef behouden.

In 2001 smolt de originele groep samen met New Day, een klein koor dat eveneens onder de leiding stond van Elizabeth Flynn. Aangevuld met een aantal bijkomende enthousiaste zangers bestaat Hot Air momenteel uit 16 leden.

De muzikale leiding was  in handen van  Elizabeth Flynn, een professionele  pianoleraar en begeleider uit Canada, Tom Cunningham, de vroegere muzikale directeur van the Brussels Choral Society . Zijn uitstekende  composities en arrangementen werden met plezier uitgevoerd.  Steven De Mesmaeker nam eind 2004 de fakkel over van Tom Cunningham, die terugkeerde naar Schotland om er van zijn pensioen te genieten. Samen met Steven werken wij aan de uitbreiding van het repertoire en dit geeft ons de gelegenheid om heel verschillende evenementen muzikaal op te luisteren.

Hot Air gaf reeds meerdere concerten in Belgié, Nederland en Frankrijk.

In 2010 nam Hot Air voor de eerste maal deel aan het provinciaal Koortornooi in Vlaams-Brabant en werd winnaar in haar categorie.

Het koor bestaat vandaag uit:

Soprano: Hanna Copner, Helen Coyne-Wincott,  Josephine Draycott, Andrea Vahrenhorst
Alto: Lisa Armetta, Alison Copner, Jenny Fischer
Tenor: Andy Fisk, Owen Fitzpatrick, Alan Gray, Paul Manterfield
Bass: Michael Berrisford, George Biesmans, Steve Langley, Peter Mountain, Chris Vahrenhorst